Microblading:
pitanja i odgovori

Iscrtavanje obrva – Pitanja i odgovori || izdanje: 08.01.2021.

Šta je microblading?

Microblading je veština ručnog iscrtavanja obrva i vrsta trajne šminke, u svojevrsnoj formi sličnoj tetoviranju. Cilj je dobijanje što prirodnijeg i punijeg izgleda obrva. Postupak se vrši preciznom olovkom, čiji vrh čine iglice od svega 0,18 mm debljine. Ovim mikro iglicama se, veoma lakim i preciznim pokretima, vrši utiskivanje boje neposredno ispod gornjeg sloja kože.
Ovo ujedno i predstavlja osnovnu razliku microbladinga i klasične tetovaže. Utiskivanjem boje ispod prvog sloja kože, dobija se površinski efekat koji vremenom može da izbledi.

PhiBrows microblading by Lijana

Da li je to isto što i tetovaža?

Brzi odgovor je NE!

Da pojasnim. Neke sličnosti postoje i zbog toga se često dešava da se ovaj postupak pogrešno naziva tetoviranje obrva (mada i takav postupak postoji). Istina je da svaka sličnost ova dva postupka prestaje na pojmu utiskivanja boje u kožu.

Tetoviranje je trajnog karaktera. Microblading ima ograničen vek i potrebno ga je vremenom dorađivati.

Microblading je veoma precizna tehnika, koja utiskuje boju neposredno ispod prvog sloja kože. Kod tetoviranja, ovaj proces nije precizan, a boja se utiskuje u donji sloj kože.
Boje kod tetovaže se vremenom razlivaju i “beže” ili ka crvenom ili ka plavom tonu. Kod microblading-a, efekat razlivanja boja je neprimetan. Toneri koje se koriste pri PhiBrows microblading-u su dodatno posebno formulisani da proces izbleđivanja učine potpuno ravnomernim i eliminišu efekat “bežanja” ka plavoj ili crvenoj boji.

Dakle, NE – PhiBrows microblading svakako da nije isto što i tetoviranje.

phibrows pribor

Koliko traje sama procedura?

Procedura traje od 2 do 3 sata. Pri tome, veći deo vremena se odvaja za pripremne radnje, merenja, izvođenje simetrije, forme i prilagođavanje željama klijenta. Onog momenta kada je klijent zadovoljan sa predstavljenom formom, otpočinje se proces microblading-a. 

Ono što je obavezno, jeste da se uradi prva korekcija. Naime, microblading se izvodi ručno i već nakon nekoliko dana može se pokazati da je neka dlačica tanja od druge. Može se desiti i da usled tipa kože ili nepridržavanja propisane nege, deo iscrtanih dlačica bude svetlije boje. Upravo iz tog razloga prva korekcija je obavezna i mora se uraditi u okviru 4 do 6 sedmica od nanošenja.

Koliko microblading obrve traju?

Microblading je pre svega vrsta izrade polu trajne šminke. Samim time ima ograničen vek trajanja i vremenom rezultat može potpuno nestati.  Iz tog razloga, preporučuje se svakih 12 do 18 meseci da se rade korekcije.

Koliko će rezultat trajati zavisi od dosta faktora i prilično je individualno. Neki od faktora su svakako:

  • Tip kože (na masnijoj koži, boje brže nestaju)
  • Izglaganje suncu
  • Korišćenje antiage preparata (AHA, BHA, …).


Ipak, neki uobičajen rok je 1 do 3 godine.

Mogu li znati kako će obrve izgledati pre nego se odlučim?

DA! PhiBrows microblading iscrtavanje obrva podrazumeva apsolutan uvid u formu, boju i položaj obrva i pre samog početka iscrtavanja. Posebna aplikacija razvijena, između ostalog i za ove potrebe daje  potpun i realan uvid u konačan rezultat, i to pre bilo kakvog otpočinjanja tretmana.

Dakle, pre nego što se odlučite, možete videti kako će obrve izgledati i imati uvid u krajnji rezultat, te shodno željama, odabrati šemu i uticati na debljinu i nijansu pigmenta.

Iscrtavanje obrva - uvid

Koliko traje zaceljenje?

Može se desiti da zona oko obrva, nakon postupka bude blago crvenkasta i da iscrtane obrve daju tamnu nijansu. Ovo je potpuno normalna pojava i predstavlja deo zaceljenja. Kako tragovi budu zaceljivali, boja može da promeni nijansu i do 40%. Boja obrva će posvetliti kako proces zaceljenja bude tekao, a potpuno zaceljenje se dešava unutar 7 do 14 dana.

Neophodno je u ovom periodu pridržavati se uputstava koje ćete dobiti.

Da li mogu da uradim microblading preko već iscrtanih obrva?

Nije neizvodljivo.

Ako već ne možete lično da dođete, pošaljite vašu fotografiju, koja mora biti dovoljno dobro izvedena da se može izvršiti procena, da li je ovakav postupak moguće uraditi. Prethodne radove možemo prekriti samo ako su postojeće boje svetle, ako nisu postavljene duboko u kožu i ako su prethodno urađene obrve pravilno i dovoljno simetrično pozicionirane, kako bi se mogle adekvatno sakriti. 

Kome je iscrtavanje obrva namenjeno?

PhiBrows microblading nije ograničen na pol ili uzrast, ako govorimo o punoletnim osobama. Jednostavno, namenjena je svima, bez obzira da li je cilj postizanje lepše forme, bolje izražavanje prirodnih obrva, izvegavanje svakodnevnog šminkanja, otklanjanje prirodnih nedostataka, potreba da se nadomesti delimični ili potpuni gubitak obrva, ili sa bilo kojim drugi razlog.

Da li boli?

Osećaj koji daje microblading je sličan grebanju papirom po naddlanici. Ipak, ovo svako ponaosob doživljava drugačije. Neke osobe osećaju blag nivo nelagodnosti, druge su potpuno opuštene (Branka je skoro zaspala). Ipak, postoje i osobe sa izraženom lokalnom (primerice na mestu ožiljka od operacije) ili opštom preosetljivošću. U takvim slučajevima, u zoni iscrtavanja obrva, postavlja se površinski anestetik PhiNumb, koji konačno potpuno eliminiše bilo kakav osećaj nelagodnosti izazvan osetljivošću.

Dakle, ne boli.

phinumb

... imate neka druga pitanja ili nedoumice?

Dozvolite da vam odgovorim. Možete zakazati termin u kojem vam najviše odgovara da vas nazovem, možete mi poslati poruku putem obrasca u Kontakt sekciji ili me kontaktirati na bilo koji drugi od navedenih načina. Tu sam da pomognem.

error: Sadržaj je zaštićen
Lijana 75px

LIJANA Kozmetički studio
Jovana Jovanovića Zmaja 132
25264 Sonta, Srbija